varaždinska županija

Foto - Kod Županijske palače održana donatorska akcija Zaklade 'Vita'

Objavljeno: 30.04.2022. 12:51

Zadnja izmjena: 30.04.2022. 12:52

U atriju Županijske palače danas je održana donatorska akcija Zaklade Vita koja pomaže djeci oboljeloj od malignih i drugih teških bolesti.

Građani Varaždinske županije su i ovoga puta pokazali svoje dobro srce te podržali donatorsku akciju i kušali sarmu spremljenu od varaždinskog zelja uz glazbene izvedbe zbora umirovljenika "Prigorčica" iz Bisaga. Sarmu su dijelile upraviteljica Zaklade Vita Jadranka Bahlen i Marija Cafuk iz OPG-a Cafuk koja je donirala varaždinsko zelje.

- Ovo je prva akcija u ovoj godini za pomoć djeci oboljeloj od teških bolesti. Nadamo se da ćemo na ovaj način prikupiti što više sredstava za pomoć našoj djeci jer smo osjetili potrebu da je sve više djece kojima trebaju financijska sredstva, odnosno njihovim roditeljima, u njihovom liječenju, kupnji lijekova i kupnji ortopedskih pomagala. Na ovaj ćemo način svakih nekoliko mjeseci pokušati sufinancirati rad Zaklade Vita kako bi pomogli što većem broju djece u Varaždinskoj županiji - rekla je Bahlen.

'Cilj je dobrobit djece'

Akciju Zaklade podržali su i župan Anđelko Stričak, zamjenica župana Silvija Zagorec te predsjednik Skupštine Varaždinske županije Josip Križanić.

- Svi znamo da je sama dijagnoza veliki udarac u emocionalnom i financijskom smislu za cijelu obitelj te smo kao zajednica dužni na neki način olakšati im svakodnevnicu. Još jednom zahvaljujem svima jer smo se okupili s jednim plemenitim ciljem, a to je dobrobit djece - rekla je Zagorec.

U organizaciji i provođenju donatorske akcije sudjelovali su i članovi Upravnog odbora Zaklade Vita na čelu s predsjednicom Odbora Ninom Begičević Ređep.

Komentari