šenoina ulica

Foto - Ljubitelji starina pohrlili na drugi ovogodišnji Sajam antikviteta u Varaždinu

Objavljeno: 15.06.2024. 11:14

Zadnja izmjena: 15.06.2024. 11:14

Foto: Lidija Filipović

U varaždinskoj Ulici Augusta Šenoe danas se održava drugi ovogodišnji Sajam antikviteta, mjesto okupljanja ljubitelja starina.

U Šenoinoj se ulici tako izlaže širok izbor jedinstvenih primjeraka namještaja, antiknih predmeta i još mnogo toga. Posjetitelji su mogli uživati u piću na "pop up pivnici" - štandu Medine škrinje Craft platz, kao i u palačinkama koje je pripremilo Društvo osoba s invaliditetom Varaždin. U suradnji s Matejom Prstec iz Muzeja anđela organizirana je i radionica izrade vintage škrinjica za djecu, a posjetitelji su imali priliku uživati i u melodijama vinila koje je vrtio DJ Ivan Music Deluxe.

- Na inicijativu brojnih izlagača i velikog interesa posjetitelja u kratkom smo roku organizirali drugo ovogodišnje izdanje Sajma. Odaziv je zaista velik, razmišljali smo o programima za sve generacije. Osigurana je i humanitarna prodaja palačinki, a cilj je pružanje podrške i očuvanje kulturne baštine našeg kraja, a sljedeće izdanje očekujemo negdje najesen - rekla je Željka Vincek Strugar, direktorica Gradske tržnice Varaždin.

'Varaždin živi punim plućima'

Na današnjem Sajmu antikviteta bilo je 30-ak izlagača iz Hrvatske, ali i iz susjednih država, a otvorenju je prisustvovao i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj.

- Plac subotom odlično je mjesto za svakog Varaždinca, ja sam već obavio kupovinu, a sad ću malo razgledati što se nudi na Sajmu antikviteta. Naši Varaždinci mogu ovdje naći zaista interesantne i jedinstvene primjerke. Nije istina da se u Varaždinu ništa ne događa, Varaždin subotom živi punim plućima, ovog vikenda stvarno imamo velik izbor programa - rekao je Bosilj.

Komentari