Projekt ''Veliko srce Varaždina'' 

FOTO: Školarci povodom Dana međusobnog pomaganja primili zaslužene plakete za dobra djela 

Objavljeno: 26.10.2018. 14:36

Zadnja izmjena: 26.10.2018. 14:48

Foto: Dario Jurčević

Danas su se u Gradskoj vijećnici dodijelile plakete zaslužnim učenicima povodom obilježavanja Dana međusobnog pomaganja.

Ideju za projekt ''Veliko srce Varaždina'' dao je Dječji forum za prava djeteta V. osnovne škole Varaždin. Budući da Dječji forumi u svim školama u svom programu imaju i ''vršnjačku pomoć'' kojom pomažu svojim prijateljima u savladavanju školskog gradiva.

Željela se i naglasiti vrijednost te pomoći, te je Dječje gradsko vijeće razradilo kriterije za projekt ''Veliko srce Varaždina'' u kojem se prate sva učinjena dobra djela i sve vrste učeničke pomoći  tijekom godine.

- Društvo je orijentirano na loše primjere i eventualno sportske uspjehe. Što se tiče sportskih uspjeha, njih ima, ali ovaj odgojni ili ponašajni dio najbolje djece među nama prolazi ispod radara koja bi trebala biti uzor i kako bi društvo inače trebalo funkcionirati - naglasila je Dubravka Novak, koordinatorica Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća.

- Ovo je jedna lijepa tradicija, svake godine forumaši i naše Dječje gradsko vijeće daje priznanja za osobit doprinos, a to se odnosi na pomoć u školi, vršnjacima, na empatiju i na neki način na aktivizam - rekla je zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica

Upitali smo i jednu od dobitnica zaslužne plakete kakav je to osjećaj pa evo što kaže:

- Jako sam uzbuđena, zato jer volim dok postoje ljudi koji prepoznaju i promoviraju toleranciju i međuljudske odnose, te se želim zahvaliti IV. osnovnoj školi koja je pokazala i mene navela kao primjer, te svojoj obitelji bez koje ja ovo ne bi uspjela - odgovorila je Anamarija Višnjić, učenica IV. osnovne škole.

Komentari