radni sastanak

Foto - Županija: Tramišak posjetila Špancirfest i donijela 9,2 milijuna kuna

Kako je rekao župan, tijekom dana primili su obavijesti o prolasku prijava na javni poziv Ministarstva, a odnosi se na dodjelu bespovratnih sredstava u visini od 9,2 milijuna kuna...
Objavljeno: 25.08.2022. 18:14

Zadnja izmjena: 25.08.2022. 18:30

Foto: Luka Šalamun

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak danas je posjetila Varaždinsku županiju te održala radni sastanak s županom Anđelkom Stričakom i njegovim suradnicima.

Kako je rekao župan, tijekom dana primili su obavijesti o prolasku prijava na javni poziv Ministarstva, a odnosi se na dodjelu bespovratnih sredstava "Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije". Tako su dodijeljena sredstva od 9,2 milijuna kuna za izgradnju Regionalnog centra civilne zaštite, dogradnju športske dvorane OŠ Bisag, dogradnju i energetsku obnovu Glazbene škole, energetsku obnovu dvorca Šaulovec, dogradnju športske dvorane kod OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice te za obnovu vojnog konjičkog kompleksa.

- Ovom odlukom došli smo do još dodatnih sredstava kojima ćemo to isprojektirati te pripremiti projekte koje možemo prijaviti na financiranje od strane fondova EU. Ovo je zaista sjajan dan za Varaždinsku županiju. Hvala ministrici i njenom timu na dobro odrađenom poslu - rekao je Stričak te dodao kako očekuju još obavijesti oko projekata prijavljenih od strane bolnica, Zavoda za javno zdravstvo i Javne ustanove Priroda Varaždinske županije.

'Prvi odobreni projekti Sporazuma za Sjever'

Ministrica Nataša Tramišak je pritom najavila i novi partnerski sporazum za Hrvatsku koji je jučer odobren od strane Europske komisije putem kojeg se očekuje dodatnih 9 milijardi eura koji će se koristiti u razdoblju do kraja 2029. godine. Dodala je i kako su upravo projekti Varaždinske županije prvi odobreni projekti u sklopu Razvojnog sporazuma za sjever Hrvatske.

- Taj je Sporazum bio potpisan krajem 2021. godine. Na raspolaganju je bilo 160 milijuna kuna, a kada vidite da je jedna županija kao prijavitelj već sada dobila obavijesti o 9 milijuna kuna, to govori o kvaliteti i spremnosti njihovih projektnih prijava. Vjerujem da ćete vrlo brzo ovu dokumentaciju realizirati - rekla je Tramišak.

Komentari