priopćenje za medije

Foto - Mladež HDZ-a donirala prehrambene namirnice i igračke udruzi 'Zipka'

Objavljeno: 15.12.2023. 15:15

Zadnja izmjena: 15.12.2023. 15:17

Mladež HDZ-a Varaždinske županije već tradicionalno pred božićne blagdane uručuje donacije osnovnih i prehrambenih namirnica za najpotrebitije. Ove godine u pitanju je bila Udruga udomitelja za djecu i mlade "Zipka".

Donacija je uključivala različite higijenske potrepštine uz slatkiše i igračke. Udruga "Zipka" dugi niz godina promiče udomiteljstvo kao najbolji oblik skrbi za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

- Njihova uloga u pružanju podrške udomljenim mališanima i udomiteljima iznimno je važna za zajednicu. S druge strane, Županijski odbor HDZ-a Varaždinske županije, pod vodstvom predsjednika Anđelka Stričaka, pruža kontinuiranu pomoć i podršku u aktivnostima koje potiču humanitarne vrijednosti, a posebno se ističe i u podršci udomiteljstvu - ističu iz ŽO HDZ-a. 

Udrugu su posjetile članice i članovi Mladeži HDZ-a Varaždinske županije, predvođeni članicom Predsjedništva MHDZ-a Varaždinske županije Doroteom Bosak te potpredsjednicom MHDZ-a Varaždinske županije Monikom Petrinjak.

-Duboko smo svjesni činjenice da u našim sredinama velik broj djece odrasta bez adekvatne roditeljske skrbi. Na svima nama je da izaberemo između komercijalnih adventskih aktivnosti bez duha ili pak korisnih i humanitarnih aktivnosti u dobrom društvu. Neka naše odluke odražavaju pravu vrijednost blagdana - darivanje i briga o onima kojima je to najpotrebnije - rekla je Bosak.

Komentari