evo detalja

Foto - Na 'Danu karijera' u Elektrostrojarskoj školi u Varaždinu predstavljeno zanimanje policajac

Objavljeno: 01.02.2024. 12:01

Zadnja izmjena: 01.02.2024. 12:01

Foto: PU varaždinska

U Elektrostrojarskoj školi u Varaždinu, policijski službenici za prevenciju Policijske uprave varaždinske su na „Danu karijera“ predstavili zanimanje policajac/policajka.

Završnim razredima srednje škole koji su prisustvovali predstavila se oprema i tehnika za rad policijskih službenika, također su im podijeljeni letci i brošure za dodatno informiranje. Na „Danu karijera“  sudjelovalo je oko 100 učenika te su isti pokazali interes za zanimanje policajac.

- Učenici su tom prilikom mogli saznali kako postati policajac - koje kriterije moraju zadovoljiti i kako se prijaviti na natječaj. Isto tako da bi im što više predočili policijski posao i kako bi oni shvatili dali se vide kao budući polaznici policijske akademije objašnjeno im je što znači biti policajac, koje sve poslove policajac obavlja, način obavljanja policijskih poslova, koja su prava i obaveze kao i prednosti i mane policijskog posla, mogućnostima napredovanja tokom godina u službi kao i uspjesima policijskih službenika - ističu iz PU varaždinske. 

Polaznicima i učenicima je u oba programa školovanja osigurani smještaj i prehrana, odora i sportska oprema, knjige i školski pribor, mjesečna naknada za osobne potrebe i dodatno osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, a dok kategorizirani sportaši imaju pravo i na pojačanu prehranu i nastavak trenažnog procesa.

Komentari