proslava na dravi

Foto - Na Dravu na proslavu Praznika rada stigao i predsjednik Zoran Milanović, evo tko još

Milanovića su dočekali predstavnici gradske vlasti, gradonačelnik Neven Bosilj, njegov zamjenik Miroslav Marković te predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.05.2022. 13:31

Zadnja izmjena: 01.05.2022. 20:02

Foto: Luka Šalamun

Kao što smo već i najavili, na Dravi se danas održava tradicionalna proslava Praznika rada, a u Varaždin je stigao i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Milanovića su dočekali predstavnici gradske vlasti, gradonačelnik Neven Bosilj, njegov zamjenik Miroslav Marković te predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan, a na pitanje zašto je za proslavu Praznika rada odabrao Varaždin, a ne primjerice Maksmirir, Milanović je odgovorio da je upravo u Varaždinu jedna od najvećih proslava u Hrvatskoj i to već 30 godina. 

Gradonačelnik Neven Bosilj kao glavne probleme današnjih radnik istaknuo je rad na određeno vrijeme, odnosno nesigurnost. Grad Varaždin je, prema njegovim riječima, malim koracima krenuo u poboljšanje uvjeta za radnike smanjivanjem prireza.

- Osim toga, zaposlili smo učiteljice na neodređeno vrijeme. To jesu mali koraci, ali su u pravome smjeru. Trebalo bi više oporezivati kapital, a ne rad i onda će plaća biti veća. Danas će ovdje profiltrirati više od 10 tisuća Varaždinaca i gostiju tako da ćemo podijeliti preko 7000 porcija graha i tako obilježiti Praznik rada - rekao je Bosilj između ostalog.

 

 

Komentari