dizajn učenja

Foto - Na FOI-ju održana konferencija o dizajniranju učenja u hibridnom okruženju

Objavljeno: 01.06.2023. 13:57

Zadnja izmjena: 01.06.2023. 14:09

Foto: Florijan Barešić

Danas je na FOI-ju održana konferenciju o dizajnu učenja pod nazivom "Kako dizajnirati učenje u hibridnom okruženju? - Kreativni, inovativni i poduzetni nastavnik".

Konferencija je na jednom mjestu okupila nastavnike osnovnih, srednjih i viših škola, učilišta i fakulteta te studente pedagoških studija i istraživače koji se bave temama poučavanja i dizajniranja učenja, kao i trenere i dizajnere tečajeva u industriji te programima visokog obrazovanja.

Konferencija je dio projekta eDESK na kojem je FOI partner, a kojeg je odobrila španjolska nacionalna agencija u iznosu od 237.085 eura. Projektni tim na FOI-ju vodi profesorica Blaženka Divjak.

- Naglasak je na tome kako odgovorno upotrebljavati nastavu koja je u on line okruženju, odnosno hibridnom okruženju. U današnje vrijeme imamo veliki razvoj tehnologije i na nama je da to koristimo. FOI je razvio softver koji se već sad koristi u preko 30 država svijeta, a koristimo ga kako bi dobro osmislili različite aktivnosti koje pomažu učenicima i studentima da bolje savladaju ishode učenja. Ovaj projekt prvenstveno je primijenjen visokom obrazovanu, ali je izvrsno da su metode poučavanja koje stavljaju naglasak na aktivnost učenika i studenata primjenjive za sve razrede obrazovanja - objasnila je Divjak.

Komentari