evo kako je bilo

Foto - Na Info danu za maturante budući studenti upoznali se sa studijskim programima MEV-a

Objavljeno: 14.03.2024. 17:48

Zadnja izmjena: 14.03.2024. 17:48

Međimursko veleučilište u Čakovcu bilo je domaćin Info dana za maturante. Pristigao je veliki broj maturanata iz Čakovca, Varaždina i Koprivnice, a program je započeo tribinom pod nazivom „Studiraj na MEV-u!”.

Praksa upoznavanja maturanata i budućih studenata s onim što ih očekuje u nastavku njihova školovanja, uobičajena je praksa na MEV-u.

– Ovo je najbolji način da budući studenti koji upisuju studij kod nas ili bilo gdje drugdje, vide što ih čeka u studentskim danima. A čeka ih vrlo ozbiljan posao, odnosno odabir karijere koja će im odrediti cijeli život. Prenošenjem vlastitog iskustva i predstavljanjem studija želimo im taj prvi korak olakšati što je više moguće – istaknuo je Igor Klopotan, dekan Međimurskog veleučilišta u Čakovcu.

Budući studenti mogu birati jedan od četiri studijska programa: Računarstvo, Održivi razvoj, te prijediplomski i diplomski studij Menadžmenta turizma i sporta. Na Međimurskom veleučilištu trenutno studira nešto malo manje od 500 studenata. Ta će brojka narasti za stotinjak nakon što se u nastavu uvedu dva dodatna studijska programa. Rast će i broj profesora s obzirom da trenutno nastavu drži njih 39-ero, dodaju iz MEV-a.

Komentari