'Barok, glazba, cvijeće'

Foto - Na Korzu otvorena ovogodišnja Međunarodna izložba cvijeća

Objavljeno: 22.09.2022. 17:49

Zadnja izmjena: 22.09.2022. 18:08

Foto: Luka Šalamun

Na varaždinskom Korzu i Franjevačkom trgu ove je godine ponovno u sklopu Varaždinskih baroknih večeri otvoreno 27. izdanje Međunarodne izložbe cvijeća naziva "Barok, glazba, cvijeće".

Kako je rečeno, na ovogodišnjoj izložbi, osim domaćih, sudjeluju i floristi iz Nizozemske i Slovenije, a sudjeluju i učenici koji se školuju za zanimanje cvjećara. Svoje su punktove uredili prema bojama Irske, odnosno zemlje partnera ovogodišnjeg izdanja Varaždinskih baroknih večeri. Izložba se pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, Turističke zajednice grada Varaždina, Varaždinske županije, a u suradnji s Koncertnim uredom Varaždin, Parkova, Gradskim muzejom Varaždin, Glazbenom školom Varaždin i Srednjom školom Arboretum Opeka održava od danas pa sve do nedjelje, 25. rujna.

- Ovo je jedna od manifestacija koja upotpunjuje Varaždinske barokne večeri. Zahvaljujem na iznimnom trudu i zalaganju članovima koji već 27 godina upriličuju ovu manifestaciju. Vjerujem da će svi posjetitelji koji dođu u grad Varaždin, poznat kao grad baroka i cvijeća, imati prilike uživati u ovim prekrasnim maštovitim i kreativnim instalacijama čija je tema zemlja partner, odnosno Irska - rekla je tom prilikom zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec.

Komentari