prva takva revija

Foto - Na reviji 'Čarobne ruke' varaždinski srednjoškolci pokazali svoja umijeća

Objavljeno: 05.02.2023. 16:56

Zadnja izmjena: 05.02.2023. 16:56

U organizaciji Sekcije frizera i ostalih djelatnosti za uljepšavanje iz Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin danas je održana revija pod nazivom "Čarobne ruke" u Hotelu Turist.

Manifestacija  "Čarobne ruke" uključuje reviju frizera, kozmetičara, modnih dizajnera i galanterista, učenika Srednje strukovne škole Varaždin. U program su aktivno uključeni i učenici iz Elektrostrojarske škole Varaždin, medijski tehničari te grafičari/tiskari. Cilj revije bio je potaknuti učenike SS, s područja cijele Varaždinske županije da razviju svoju kreativnost, natjecateljski duh i želju za daljnjim usavršavanjem te im pomoći u izgradnji samopouzdanja koje im je neophodno u struci.

- Varaždinska županija je osnivač 33 osnovne i 13 srednjih škola i o d početka mandata zajedno gradimo sustav jednakih šansi u kojem se svi bave onime čime se vole baviti jer jedino tako pridonosimo našem društvu. Ovi učenici će danas moći pokazati ono što su u školi učili i svaka im čast na tome - rekao je župan Anđelko Stričak.

Prisutne je pozdravio i zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković.

- Moja majka bila je frizerka obrtnica cijeli svoj radni vijek i u zasluženoj je mirovini, no nije uvijek lako. Ono što vas čini posebnim upravo su vaše čarobne ruke i sve što radite s ljubavlju. Grad Varaždin i Varaždinska županija maksimalno pomažu deficitarnim zanimanjima te radimo sve što možemo kako bismo zadržali mlade ljude - dodao je Marković.

Komentari