treći najveći fašnik

Na 'Srakarskom fašniku' ove subote oko 1.500 sudionika, dolazi i Miroslav Ilić

U ovogodišnji fašnik, prema najavi načelnika Općine Sračinec Božidara Novoseleca, bit će uključeno ukupno deset zemalja, a petak će obilježiti veliki koncert Miroslava Ilića u velikom grijanom karnevalskom šatoru, dok je subota rezervirana za veliku karnevalsku povorku uz Privatt bend i DJ Mireka...
Objavljeno: 30.01.2023. 11:16

Zadnja izmjena: 30.01.2023. 11:17

Foto: Luka Šalamun

Kako je danas najavljeno, sedmi po redu Međunarodni Srakarski fašnik uz izložbu fotografija na temu fašnika slovenskog autora Janka Levaniča održat će se ove godine 3. i 4. veljače.

U ovogodišnji fašnik, prema najavi načelnika Općine Sračinec Božidara Novoseleca, bit će uključeno ukupno deset zemalja, a petak će obilježiti veliki koncert Miroslava Ilića u velikom grijanom karnevalskom šatoru, dok je subota rezervirana za veliku karnevalsku povorku uz Privatt bend i DJ Mireka. Glavna cesta (Varaždinska ulica) kroz Sračinec tom će prilikom biti zatvorena za promet koji će se odvijati obilaznim pravcima. 

- Naš fašnik je treći po veličini fašnik u Hrvatskoj, a posebno me veseli da će ovaj fašnik ponovno imati oko 1.500 sudionika. On će u subotu, 4. veljače, u 14 sati krenuti od Osnovne škole Sračinec prema Velikoj grabi, a posjetiteljima će se svojim programom na cesti predstaviti oko 50 grupa. Za sve je organiziran i topli obrok i osvježavajući napitak, dok Općina preuzima obaveze zbrinjavanja gostiju iz inozemstva. Sve to je bilo moguće organizirati uz našu Udrugu maškara Črna sraka - rekao je Novoselec.

Slobodan Drožđek, predsjednik Udruge maškara Črna sraka Sračinec, dodao je kako svaka grupa koja će nastupati ima svoju koreografiju za koju se pripremaju mjesecima.

Komentari