prijave

Foto - Najavljeno najtraženije natjecanje za pilote dronova, evo koje su nagrade

Objavljeno: 28.03.2022. 11:42

Zadnja izmjena: 28.03.2022. 11:44

Foto: Luka Šalamun

Na Fakultetu organizacije i informatike najavljen je DPA Media Challenge - Drone Pilot Academy natjecanje namijenjeno svim entuzijastima koji posjeduju ili su u procesu dobivanja licence za upravljanje bespilotnim letjelicama te nove DPA edukacije.

Natjecanje organiziraju FOI, Varaždinska županija i Turistička zajednica Varaždinske županije, a održat će se na području sjeverne Hrvatske od 11. travnja do 21. svibnja. Lokacije su vezane uz prirodne i turističke ljepote koje će sudionicima pružiti brojne mogućnosti za pokazivanje talenta. Cilj natjecanja je predstaviti atraktivnosti i ljepote u obliku multimedijskog  sadržaja snimanog iz zraka, što će dati dodatnu vrijednost promociji sjeverozapadnog kraja Hrvatske u digitalnom okruženju. 

- Nagrade su bogate i financijske. Prva nagrada je 5.000 kuna, druga 3.000 kuna, treća je 1.500 kuna, a naš partner Orqa osigurava i druge sadržaje. Ideja je da se kroz natjecanje pripreme materijali koristeći dronove kako bi se promovirale ljepote i turističke znamenitosti ovog kraja. Spajamo digitalne tehnologije, promociju dronova, umjetnost te svime pridonosimo promociji Varaždinske županije - rekla je dekanica FOI-ja Nina Begičević Ređep.

Direktor Turističkog ureda Miran Bojanić Morandini rekao je kako se raduju ovom natjecanju. - Posebno ističem i peteročlanu komisiju koja će pregledati na temelju glasovanja publike deset najboljih radova. Upravo kroz ovaj amaterski, hobistički pristup kulturnoj baštini, vjerujem da ćemo dobiti odličan materijal koji je biti dobar temelj za promociju Sjevera - rekao je.

Edukacije o bespilotnim letjelicama

U travnju također kreće i novi ciklus Drone Pilot Akademije (DPA) koju FOI provodi u suradnji s Europskim Talent Centrom Hrvatska - Centrima izvrsnosti Varaždinske županije te uz potporu Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo. Za Drone Pilot Akaddemiju su otvorene prijave, a više informacija te same prijave su dostupne putem poveznice. Polaznici mogu biti svi zainteresirani starosti od najmanje 16 godina, dok gornjeg dobnog ograničenja nema.

Komentari