Gradska vlast održala je danas konferenciju za novinare u Sajmišnoj ulici na kojoj je bilo riječi o početku probijanja ( produženja ) te ulice čime će se otvoriti mogućnost formiranja nove zone individualne stambene izgradnje u tom dijelu Varaždina.

Kako je danas izjavio gradonačelnik Ivan Čehok, građani, odnosno vlasnici zemljišta još su prije desetak godina napravili komasaciju i to su sami financirali i pritom se odrekli dijela zemljišta koje je bilo potrebno za izgradnju ceste i infrastrukture. - Oni su čekali desetak godina, a mi kada smo ponovno preuzeli upravljanje Gradom, pokrenuli smo pregovore još s nekolicinom vlasnika koji se nisu bili prvotno složili i sada nakon svega pokrećemo radove na produžetku i probijanju prometnice i postavljanju infrastrukture - rekao je Čehok i dodao kako će grad nakon tridesetak godina ponovno imati veliku zonu individualne stambene izgradnje. 

- Interes je veliki, prije svega ljudi koji su sami vlasnici ovdje. Dakle, njihov interes je da naprave svoje objekte ovdje, a postoji interes za kupnjom i prodajom zemljišta. Ovo je miran i lijepi kvart, a kada se napravi šetnica uz Plitvicu, po meni će to biti jedan od najljepših kvartova u gradu - poručio je Čehok. 

 

 

Komentari

03.06.2020. 13:18h Zadnja izmjena: 03.06.2020. 13:20

Foto: Dino Možek