Nakon što su krajem prošle godine raskinuti ugovori na dvije trase aglomeracije, postupkom javne nabave napravio se novi postupak odabira izvođača, a danas su za navedene trase A1 i A2 potpisani novi ugovori o nastavku radova. 

Radovi se tako nastavljaju na području grada Varaždina i Općina Cestica, Vinica, Petrijanec i Sračinec. Što se tiče grada Varaždina, odabrani izvođači radova su GK Grupa, HIS, Zagorje gradnja i INEL - ELEKTRO, dok su za preostale općine izvođači radova Vodogradnja d.d., Tegra i Cestno podjetje Ptuj. Uskoro kreće i aglomeracija u Varaždinskim Toplicama, a sljedeće godine u Ludbregu i Novom Marofu. - Na taj način bi Varkom kada se sve to napravi, kroz sustav Europske unije, Hrvatskih voda i Ministarstva zaštite okoliša oko 1,6 milijardi kuna čime bi postao najveći investitor u vodom sektoru - rekao je direktor Varkoma Željko Bunić i dodao kako bi radovi trebali biti završeni do listopada 2021. 

Prema riječima gradonačelnika Ivana Čehoka, Varaždin će nakon završetka radova postati jedini veći grad koji će imati kanalizaciju po cijelome gradu, a najavio je i rekonstrukciju pročistača čime bi se u istočnom dijelu grad uvelike smanjio miris. -Nakon što se naprave radovi na kolektorskoj i kanalizacijskoj mreži, ide se u izgradnju kolnika, pješačkih i biciklističkih staza gdje to bude potrebno, tako da će naša naselja dobiti novi izgled - rekao je Čehok i zamolio građane za strpljenje jer će, kako je rekao, zbog radova biti velikih gužva. 

 

Komentari

08.07.2019. 10:17h Zadnja izmjena: 08.07.2019. 13:10