dani grada

Foto - Veliki foto izvještaj sa svečane sjednice Novog Marofa i domjenka

Osim investicija projekta energetske obnove zgrade Gradske uprave u sklopu kojih će se urediti i trg ispred same zgrade, dogradnje dječjeg vrtića, ali i preuređenje Stare škole Novi Marof, gradonačelnik Siniša Jenkač istaknuo je projekt izgradnje nove proizvodne hale tvrtke Knauf Insulation...
Objavljeno: 07.06.2024. 19:59

Zadnja izmjena: 07.06.2024. 20:00

Foto: Lidija Filipović

Grad Novi Marof ovih dana manifestacijom "Antunovo v Marofu" obilježava Dane Grada, povodom čega je danas održana i svečana sjednica Gradskog vijeća u čijem su fokusu bile provedene i planirane investicije.

Osim investicija projekta energetske obnove zgrade Gradske uprave u sklopu kojih će se urediti i trg ispred same zgrade, dogradnje dječjeg vrtića, ali i preuređenje Stare škole Novi Marof, gradonačelnik Siniša Jenkač istaknuo je projekt izgradnje nove proizvodne hale tvrtke Knauf Insulation.

- Od 46 zemalja u kojima Knauf ima svoje grupacije, "pobijedio" je upravo Novi Marof jer smo uspjeli promijeniti prostorne planove i izvesti nešto što nitko u Hrvatskoj u zadnjih 20 godina nije uspio, a sve radi takve investicije - rekao je.

'Obol Županije i Vlade' 

Varaždinski župan Anđelko Stričak tom je prilikom čestitao domaćinima na uspjesima i  nizu investicija. 

- Brojnim projektima na području Novog Marofa svoj obol dala Varaždinska županija, ali i Vlada Republike Hrvatske. Valja istaknuti i da je Varaždinska županija kupila Dvorac Bela I s idejom da se ovdje smjesti sve vezano za srednji vijek - dodao je Stričak.

'Rezultat rada gradske vlasti'

Saborski zastupnik i načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški pozdravio je sve prisutne uime predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

- Sve investicije rezultat su rada gradske vlasti i uprave na čelu s gradonačelnikom. Ne mogu da ne pohvalim projekt izgradnje Istočne obilaznice koji ima prometni značaj i za širu okolicu, ali isto tako drago mi je da niste zaboravili i na društveni život lokalne sredine - istaknuo je Kaniški.

'Kao prvi susjed...'

U ime načelnika i gradonačelnika prisutnima se obratio načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić.

- Ja kao prvi susjed imam prilike iz dana u dan vidjeti kako je Novi Marof u postigao iznimne rezultate, što od ulaganja u obrazovanje, zdravstvo, infrastrukturu. Mislim da često ljudi nisu svjesni kolika su to povijesna ulaganja i koliko se uspjelo napraviti - zaključio je Horvatić.

'Oni mogu biti primjer'

Prisutne je pozdravio i ministar pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Damir Habijan, istaknuvši kako Grad Novi Marof napreduje iz godine u godinu.

- Gradonačelnik zajedno sa svojim timom radi odličan posao i može biti primjer svima u Varaždinskoj županiji, pa i šire. To je samo pokazatelj kako Uprava koja zna i koja može ima rezultate i da to građani prepoznaju - dodao je Habijan.

Komentari