'dan na dravi'

Foto - Obilježen Međunarodni Dan rijeke Drave i Europski tjedan sporta

Objavljeno: 25.09.2022. 09:53

Zadnja izmjena: 25.09.2022. 10:34

Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina s još osam sportsko-rekreativnih klubova, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, u subotu je obilježila Međunarodni dan rijeke Drave.

Varaždinska Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava već petu godinu redovito na rijeci Dravi organizira različite načine druženja na kojima okuplja članove. Ovogodišnjom organizacijom petog „Dana na Dravi“ okupila je i druge udruge i klubove koji za svoje aktivnosti koriste područje rijeke Drave pa su se tako uključili Klub podvodnih aktivnosti Drava, Orijentacijski klub Varaždin, Streličarski klub Cekin, Kajak kanu klub Varteks, Trkački klub Marathon 95, SRD 315 Sjeverozapad, Športsko-ribolovni klub Varaždin i Triatlon klub Sjever, koji su građanima prezentirali svoje aktivnosti i sportove na prostoru Dravskog kupališta. 

- Vjerujem da svi vi, članovi naših sportskih udruga koje puno svojih aktivnosti provodite upravo na rijeci Dravi, najbolje znate i vidite na čemu sve treba još raditi, što moramo unaprijediti i kako naša rješenja u potpunosti okrenuti prirodi. Zato vam hvala na organizaciji ovog događaja. Također želim dati podršku radu vaših klubova i posebno želim potaknuti naše sugrađane da se uključe u vaše aktivnosti, da se okušaju u nordijskom hodanju koje je zaista pristupačan oblik rekreacije za sve životne dobi - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

U sklopu programa "Dana na Dravi" održan je i okrugli stol pod nazivom "Što nas svrbi", uz sudjelovanje predstavnika sportsko-rekreativnih udruga i klubova te predstavnika Grada Varaždina, a tema je bila uređenje područja uz rijeku na dobrobit svih koji uživaju u ljepotama Drave.

Komentari