pogledajte

Foto - Obnovljen je varaždinski aerodrom, obišao ga gradonačelnik. Evo što su sve radovi obuhvatili

Objavljeno: 28.06.2024. 12:54

Zadnja izmjena: 28.06.2024. 12:56

Varaždinki aerodrom danas je obišao je gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, a Marin Bašić, predstavnik poduzeća Parkovi koje je operater na aerodromu pokazao mu je što je sve obnovljeno.

Kako navode iz Grada Varaždina, nakon obnove rulnice i stajanke, varaždinski aerodrom sada ima i obnovljenu aerodromsku zgradu. Obnovljen je krov, sanirane instalacije, a u proteklih nekoliko tjedana uređene su i prostorije koje su spremne za iznajmljivanje pa će u tu svrhu biti objavljen i javni natječaj, a također je uređen i prostor za pilote.

- Asfaltirana pista duljine 1.611 metara i širine 30 metara sa stajankom površine oko 3.000 m2 , hangari, servis za zrakoplove i popratne prostorije u aerodromskoj zgradi čine aerodrom Varaždin jednim od najcjelovitijih manjih aerodroma u Hrvatskoj. Aerodrom je korisnicima atraktivan zbog blizine Zagreba, Ljubljane i Graza, raznolikosti usluga te stručnog i ljubaznog osoblja koje im uvijek na raspolaganju. Osim toga, sve je više korisnika koji dolaze ciljano u Varaždin, poslovno ili turistički - navode iz Grada.

Dodaju kako je jedan od hangara na aerodromu unajmila je i domaća aviokompanija "Jung Sky", specijalizirana za privatne charter letove diljem Europe. Iz Grada ističu kako je cilj aerodroma daljnji razvoj suradnje s aviokompanijama, školama, privatnim vlasnicima i aeroklubovima te povećanje broja slijetanja mlaznih zrakoplova. Održivost i likvidnost planiraju se kroz održavanje konkurentnih cijena najma hangara i pristojbi za slijetanje, ističu, ali i kroz povećanje iskoristivosti aerodroma te različite oblike komercijalnog korištenja aerodroma.

Komentari