Grad Varaždin

Foto - Održan je okrugli stol o zaštiti mentalnog zdravlja roditelja u Palači Herzer

Objavljeno: 20.10.2023. 18:31

Zadnja izmjena: 20.10.2023. 20:51

Foto: Grad Varaždin

U Varaždinu se jučer u dvorani Gradskog muzeja Varaždin, Palači Herzer, održao značajan okrugli stol posvećen temi zaštite mentalnog zdravlja roditelja. Tijekom ovog događaja, također je predstavljen Priručnik za jačanje psihološke otpornosti i mentalnog zdravlja roditelja pod nazivom "Igrajmo se zajedno".

Na okruglom stolu su sudjelovali ugledni stručnjaci i autori ovog važnog priručnika, među kojima su bili Krešimir Plantak Večerin, Ivanka Gregurinčić, Sonja Vrban i Gordana Šoltić Siladi.

Priručnik "Igrajmo se zajedno" je rezultat suradnje u okviru projekta "Roditelji na zadatku" Saveza društava "Naša djeca" Hrvatske u suradnji s Društvima “Naša djeca“ i njihovim lokanim zajednicama u Čakovcu, Varaždinu i Zagrebu, uz podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Ovaj projekt je donio korisne resurse i smjernice za roditelje kako bi poboljšali svoje mentalno zdravlje te osnažili sebe u ulozi roditelja.

Skupu su nazočili predstavnica Središnjeg ureda za demografiju i mlade Ivana Juričić i predsjednik Koordinacijskog odbora programa Grad Varaždin prijatelj djece Miroslav Marković. Ovim događajem naglašena je važnost brige o mentalnom zdravlju roditelja te su omogućeni korisni alati i informacije za poboljšanje njihove dobrobiti.

Komentari