hibridna konferencija

Foto - Održana je Druga međunarodna tematska konferencija 'Razvoj talenata'

Objavljeno: 22.04.2022. 14:15

Zadnja izmjena: 22.04.2022. 14:15

U organizaciji Europskog talent centra Hrvatska - Centri izvrsnosti Varaždinske županije i Varaždinske županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske u Varaždinu je održana 2. međunarodna tematska konferencija "Razvoj talenata".

Predavači na konferenciji su eminentni stručnjaci u području rada s visokomotiviranom i motiviranom djecom i mladima iz Nizozemske, Njemačke, Škotske, Slovenije i Mađarske. Konferenciji su prisustvovali župan Anđelko Stričak, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturi i sport Miroslav Huđek, predsjednica Europskog vijeća za nadarene i voditeljica Međunarodnog programa stručnog usavršavanja za rad s nadarenima Sveučilišta Radboud u Nizozemskoj Lianne Hoogeveen. Konferencija je organizirana na hibridan način, uživo u konferencijskoj dvorani Hotela Turist te online preko Zoom platforme.

- Trenutno je u pripremi investicijski "bum" vrijednosti 400 milijuna kuna. Danas imamo nadogradnju kroz ovu konferenciju na kojoj prisustvuje otprilike 1.100 naših profesora, učitelja i kako bi bili što spremniji svoje znanje, iskustvo i vještine prenositi na naše učenike. Sva djeca, posebno ona visokih sposobnosti, imaju pravo na potporu i trebaju uvjete za razvoj svojih mogućnosti i talenata i stoga mi ovom konferencijom želimo poslati poruku koliko je važno prepoznati darovitost kod djeteta i poticati ju - rekao je Stričak.

'Vrhunski predavači iz Europske talent mreže'

Pročelnik Huđek rekao je kako Varaždinska županija već dvije godine sudjeluje na međunarodnoj konferenciji za razvoj talenata.

- Izuzetno smo zadovoljni što je ovakva potpora programa rada s nadarenom djecom i učenicima, a ono što je još jedna velika značajka ovogodišnje konferencije je da imamo vrhunske predavače iz Europske talent mreže. Stoga se moram zahvaliti Europskom vijeću za nadarene i Europskoj mreži za potporu nadarenima, kao i Ministarstvu znanosti i obrazovanja na dosadašnjem i budućem pokroviteljstvu - rekao je.

'Varaždinska županija je napravila obrazac kako raditi'

Konferenciju je otvorio državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak koji je dodao kako Varaždinska županija postaje sinonim konstantnog stvaranja nadstandarda u obrazovanju.

- Kontinuirani rad s darovitim i nadarenim učenicima dobiva i svoje obličje i u vidu ovakvih međunarodnih konferencija, što je posebno značajno i prepoznato od strane ministarstva. Varaždinska županija je napravila obrazac kako treba raditi i čitava država će u tom smislu i u tim okvirima raditi na cijelom svom prostoru s nadarenom djecom - rekao je Paljak.

Komentari