konstituirajuća sjednica

Foto - Lovre Ledenko izabran za novog predsjednika Dječjeg gradskog vijeća

Objavljeno: 22.11.2021. 18:50

Zadnja izmjena: 22.11.2021. 18:53

Foto: Dino Možek

Danas je održana konstituirajuća sjednica Dječjeg gradskog vijeća na kojoj je za novog predsjednika većinom glasova izabran Lovro Ledenko, učenik I. osnovne škole Varaždin. Novoizabrane zamjenice predsjednika su Katarina Ivančević iz II. osnovne škole i Irina Knor iz V. osnovne škole.

Dosadašnja predsjednica Dječjeg gradskog vijeća Vida Huzjak prezentirala je izvješće o radu prošlog saziva Vijeća te su predstavljeni novi vijećnici u ovom mandatu. Istaknula je kako su se izrazito trudili promovirati dječja prava i obveze, proveli su sve važne programe i projekte, osmislili nove, sudjelovali na nacionalnim susretima. U mandatu koji je radi pandemije trajao dvije godine proširili su i rad na društvenim mrežama te se uključili u odlučivanje o djeci na europskoj razini kroz online predlaganja i ankete.

- Mi smo ove godine po prvi put uveli participativni proračun za mlade za koji će oni sami odlučivati za što će se potrošiti novci. Sljedeće godine uvodimo građanski odgoj u osnovne škole. Činimo sve što je potrebno da naša djeca sazriju u odgovorne građane Varaždina. Dječje gradsko vijeće svojim radom doprinosi i utječe na rad nas odraslih da se njihov glas čuje i uzme u obzir – rekao je između ostalog zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Komentari