Promjene

Foto - Goran Kozina od sada na čelu županijskog Savjeta za obrazovanje, gospodarstvo i međuregionalnu suradnju

Županijski Savjet za obrazovanje, gospodarstvo i međuregionalnu suradnju održao je u Županijskoj palači svoju četvrtu redovnu sjednicu, a prvu pod predsjedanjem novog predsjednika...
Objavljeno: 09.02.2024. 09:17

Zadnja izmjena: 09.02.2024. 14:33

Foto: Varaždinska županija

Županijski Savjet za obrazovanje, gospodarstvo i međuregionalnu suradnju održao je u Županijskoj palači svoju četvrtu redovnu sjednicu, a prvu pod predsjedanjem novog predsjednika, prorektora za financije i opće poslove Sveučilišta Sjever Gorana Kozine.

Glavne teme sjednice bile su projekt cjelodnevne nastave osnovnih škola, rad centara izvrsnosti kao i analiza stipendija i nagrada. Rad centara izvrsnosti Varaždinske županije predstavio je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek, a projekt cjelodnevne nastave predstavila je ravnateljica Osnovne škole Bisag Draženka Švelec-Juričić.  Novi predsjednik Savjeta Goran Kozina istaknuo je kako je ulaganje u djecu i mlade naša budućnost te da na tome treba ustrajati.

- Kao savjetodavnom tijelu Županijske skupštine naš je zadatak inicirati prijedloge za još bolji razvoj Varaždinske županije. Siguran sam da članovi Savjeta svaki u svom resoru, a pokrivamo uistinu sva područja od obrazovanja, Obrtničke komore, gospodarstva do znanosti, mogu dati kvalitetne prijedloge – rekao je Kozina.

'Treće najjače gospodarstvo'

Prisutne članove na početku sjednice pozdravila je zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.

- Varaždinska županija u ovoj godini za obrazovanje je izdvojila čak 62 posto proračunskih sredstava. Gospodarstvo Varaždinske županije 3. je najjače u Republici Hrvatskoj, što je zaista značajan pokazatelj, ali otvoreni smo za suradnju i prijedloge koje želimo čuti i od članova ovog Savjeta – rekla je Zagorec.

Komentari