NOVI BROJEVI

Foto - Održano cijepljenje studenata u Studentskom domu u Varaždinu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.10.2021. 09:33

Zadnja izmjena: 02.10.2021. 10:29

Nakon što je testirano 318 osoba, u Varaždinskoj županiji jučer je potvrđeno 49 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 60 pacijenata, od kojih su četiri u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru. Oporavilo se 28 osoba i broj aktivnih slučajeva u županiji je 308.   

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u Varaždinskoj županiji je s dvije doze cijepljeno 54,1 % stanovnika starijih od 18 godina, odnosno 45 % ukupnog stanovništva.  

Cijepljenje studenata

Cijepljenje je u petak na inicijativu Studentskog zbora FOI-a, a u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije bilo organizirano u Studentskom domu u Varaždinu. Tako je 21-godišnji Michael, student treće godine sestrinstva, primio prvu dozu Pfizera. – To će mi biti prva i posljednja doza, što sam odlučio nakon konzultacija sa svojom liječnicom jer sam Covid-19 prebolio u travnju. Budući sam zdravstveni radnik, moja je dužnost cijepiti se – rekao je.

Podršku studentima dao je i župan Anđelko Stričak zajedno s mladim vijećnicima, županijskim Tinom Jurakom i varaždinskim gradskim vijećnikom Lovrom Lukavečkim. - Pozivamo sve građane, pa tako i mlade da se cijepe, bilo kod svojeg izabranog obiteljskog liječnika ili na punktu Zavoda za javno zdravstvo u Općoj bolnici Varaždin. Po broju cijepljenih, Varaždinska županija je i dalje među četiri najbolje županije, no cilj nam mora biti još bolja procijepljenost jer nam samo to jamči ukidanje mjera i mirniju zimu. Uvjeren sam da su građani toga svjesni i da će prije dolaska hladnijih dana iskoristiti mogućnost besplatnog cijepljenja – rekao je župan Stričak.

Komentari