milijuni eura investicije

Foto - Ovako će izgledati novo turističko naselje na Dravi: 30 smještaja, bazeni, restoran...

Riječ je o jedinstvenom sadržaju kojim će se, prema riječima načelnika Općine Sračinec Božidara Novoselca, također doprinjeti povećanju smještajnih kapaciteta u županiji. Inače, radi se o pet kuća s vanjskim i unutarnjim bazenima, a u planu je i jedna zgrada s restoranom te...
Objavljeno: 30.03.2024. 20:09

Zadnja izmjena: 31.03.2024. 16:43

Kontinentalni turizam, posebice na području Varaždinske županije, doživljava pravu renesansu, a Općina Sračinec tako planira maksimalno iskoristiti potencijal rijeke Drave u svojoj neposrednoj blizini te na taj način privući turiste. 

Naime, na području Općine Sračinec, točnije u Svibovcu Podravskom, u tijeku je ogromna investicija u takozvani "Griod Resort", odnosno turističko naselje na oko 1.200 metara kvadratnih koje će sadržavati 30-ak smještaja visoke kvalitete s najmanje tri zvjezdice.

Riječ je o jedinstvenom sadržaju kojim će se, prema riječima načelnika Općine Sračinec Božidara Novoselca, također doprinjeti povećanju smještajnih kapaciteta u županiji. Inače, radi se o pet kuća s vanjskim i unutarnjim bazenima, a u planu je i jedna zgrada s restoranom te poslovnim prostorijama, kao i natkrivenim parkirnim mjestima.

Investicija od pet milijuna eura

- To je investicija vrijednosti od preko pet milijuna eura. Kada vam netko dođe s takvom investicijom onda odmah znate da je to nešto interesantno. To je vrlo blizu rijeke Drave, nekih 200 do 300 metara do nje. Tamo već postoji turistički sadržaj za rafting, kajak, kanu, iznajmljivanje quada ili džipa, dakle avantura uz tok rijeke Drave. Već postoje sasdržaji, ali "Griod Resortom" će se podići turistički standard na području ne samo čitave općine koja će ovime imati dodatna zapošljavanja, već i na čitavom Sjeveru - navodi Novoselec.

Osim toga, dodaje, Općina Sračinec također kroz ITU projekt planira dodatno uložiti 300 tisuća eura u još jedan projekt vezan uz Dravu putem kojeg će se izraditi biciklističke i pješačke staze, kao i dodatni turistički i sportsko-rekreativni sadržaji te amfiteatar.

 

Komentari