prigodna svečanost

Foto - Ovi učitelji i profesori su otišli u mirovinu, zamjenica župana im podijelila zahvalnice

Objavljeno: 30.09.2022. 12:56

Zadnja izmjena: 30.09.2022. 12:57

Foto: Iva Habulan

Povodom Svjetskog dana učitelja koji se obilježava 5. listopada, u Varaždinskoj je županiji danas održana svečanost prijema umirovljenih učitelja.

Za dugogodišnji rad, predanost i doprinos odgoju i obrazovanju brojnih naraštaja zahvalnice je tako primilo ukupno 78 sada bivših zaposlenika osnovnih i srednjih škola te dječjih vrtića na području Varaždinske županije koji su prošle školske godine 2021./2022. otišli u mirovinu. Na tradicionalnoj svečanosti zahvalnice je učiteljima, profesorima, nenastavnom osoblju i djelatnicima dječjih vrtića uručila zamjenica župana Silvija Zagorec zajedno sa suradnicima.

- Svaki od vas čini kotačić jednog sustava koji je funkcionalan. Posao učitelja nije lak, to nije niti posao, to je plemenito zvanje jer čovjek daje ono najbolje od sebe, a to je prijenos znanja i taj odnos mora biti obostran. Treba učeniku u sustav, koji je možda krut i propisan, pristupati individualno, a razredu kolektivno. U tome ste možda zapostavili svoj privatni život, ali ste se vodili većim ciljem, a to je stvaranje kvalitetnih ljudi i učenje naših mladih jer oni su stupovi našeg društva - rekla je, između ostalog, Zagorec prilikom obraćanja prisutnima.

Komentari