primopredaja

Foto - Ovo su nova sanitetska vozila varaždinske hitne, evo za što će se koristiti

Ravnatelj Smoljanec je dodao kako su ova vozila bila potrebna, opremljena su po svim standardima, a imaju sve certifikate koje vozila u Hrvatskoj moraju imati...
Objavljeno: 11.05.2023. 09:40

Zadnja izmjena: 11.05.2023. 10:36

Nastavni zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije, na čelu s ravnateljem Mladenom Smoljancem, danas je predstavio svoja nova sanitetska vozila.

Naime, kako je tom prilikom bilo rečeno, riječ je o pet novih vozila koja su napravljena po svim važećim standardima za sanitetski prijevoz, a ukupna cijena nabave ovih vozila je 331.750 eura. Župan Anđelko Stričak pritom je najavio daljnja ulaganja u opremanje i obnovu svih šest zdravstvenih ustanova Varaždinske županije, ali i raspisivanje natječaja za izgradnju nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo.

- Sutra je dan medicinskih sestara pa svim uposlenicima u zdravstvenim ustanovama čestitam na njihovom danu. Smatram kako će im upravo ova nova vozila dodatno pomoći u njihovom radu. U mom mandatu tako je isporučeno ukupno 13 vozila, čija je vrijednost 860 tisuća eura. Pomladili smo njihov vozni park, omogućili bolje i sigurnije uvjete rada zaposlenicima, ali i pacijentima - rekao je Stričak.

Ravnatelj Smoljanec je dodao kako su ova vozila bila potrebna, opremljena su po svim standardima, a imaju sve certifikate koje vozila u Hrvatskoj moraju imati.

- Kontinuiramo nabavljamo nova vozila i obnavljamo vozni park. Prosječna starost naših vozila u sanitetu je oko 5,5 godina, a u hitnoj 3 godine, što je jedna od najmlađih vozila u Hrvatskoj. Ukupno imamo 41 kombi, od kojih je devet u hitnoj, ostali su u sanitetskom prijevozu. Jedan od tih devet vozila ima dva ležaja te će se koristiti u ispostavi Novi Marof zbog prijevoza nepokretnih pacijenata do Varaždina i natrag - dodao je Smoljanec.

Komentari