potpisani ugovori

Foto - Ovo su projekti koje su mladi Varaždinci ocijenili najboljima

Objavljeno: 23.09.2022. 12:18

Zadnja izmjena: 23.09.2022. 12:18

Foto: Iva Habulan

U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina danas su potpisani ugovori s korisnicima sredstava za najbolje projekte za mlade u Varaždinu.

Naime, Odbor za mlade Gradskog vijeća Grada Varaždina proveo je postupak izbora i te donio Odluku o utvrđivanju rezultata za najbolji projekt prijavitelja na Javni poziv za prijavu prijedloga za participativni proračun za mlade za 2022. godinu. Za tu namjenu u proračunu je predviđeno 100 tisuća kuna koje je primilo šestero predlagatelja ukupno šest projekata koji su prikupili najviše glasova.

- Grad Varaždin je prvi od većih gradova u Hrvatskoj koji je pokrenuo novi program participativnog proračuna za mlade i za djecu. Ove projekte predložili su mladi i mladi su za njih i glasali putem interneta. Taj projekt nastavit će se i sljedeće godine, ako treba i uz više sredstava. Predložene su najrazličitije stvari koji potiču razne aktivnosti mladih, paleta projekata je zbilja široka - rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Projekti za koje je Grad Varaždin izdvojio sredstva su:

Restauracija kioska K67 - Udruga mladih Varaždinski underground klub, Varaždinski community radio – Tim Hrvaćanin, Radionica filmske kritike – Filip Kušter, PGV ljubitelji prirode- Prva gimnazija Varaždin, Prevencija negativnog utjecaja socijalnih mreža na sliku tijela - Medicinska škola Varaždin i Pokreni se i upotpuni život - Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin.

Komentari