tradicionalna manifestacija

Foto - Po 13. put održana minfestacija 'Bez zelja nema veselja'

Objavljeno: 04.11.2023. 17:35

Zadnja izmjena: 04.11.2023. 17:38

U Varaždinu, u ulici Augusta Šenoe danas je održana tradicionalna humanitarna manifestacija 'Bez zelja nema veselja', koja slavi zelje kao jedan od zaštićenih proizvoda varaždinskog kraja, a ujedno promiče potrebu pomaganja i humanitarnog djelovanja u zajednici.

Učenici Gospodarske škole u Varaždinu, pod vodstvom svojih mentora, pripremili su više od 600 sarmi i 6 vrsta salata sa zeljem, a prihod od njihove prodaje namijenjen je ovaj put Zakladi za razvoj kvalitetnog sporta Grada Varaždina, izvijestili su iz Gradske tržnice. 

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj nije propustio niti ovu manifestaciju Gradske tržnice, naglasivši kako ga veseli što se na varaždinskom placu uvijek događa nešto zanimljivo te što će ovaj spoj gastronomije i humanitarnog doprinijeti unapređenju sporta u Gradu, dodaje se u priopćenju.

- Ovogodišnja manifestacija 'Bez zelja nema veselja' je obogaćena dodatnim edukativnim i zabavnim sadržajima , a posjetitelji su mogli uživati u mnoštvu domaćih proizvoda koje je izlagalo 30 OPG-a iz Varaždinske županije - istaknuo je direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar, koji je ujedno najavio početak izbora za „NAJKUMICU“, jednu od najvažnijih manifestacija Gradske tržnice, a kojom posjetitelji dobivaju priliku da daju svoj glas i izaberu omiljenu prodavačicu na placu.

Organizatori 13. manifestacije 'Bez zelja nema veselja' su Gradska tržnica Varaždin, Grad Varaždin, Županijski savez poljoprivrednih udruga, PPP Cafuk i OPG Pocedulić, navodi se u priopćenju.

Komentari