rekonstrukcija

Foto - Počeli radovi u Gojancu: Evo kada ćemo voziti prvim turbo rotorom u županiji

Također, rekonstrukcija drugog raskrižja na obilaznici, onog u Hrašćici, kreće po završetku ovog u Gojancu, odnosno kada će ovaj biti u najmanje 80 posto dovršenosti... 
Objavljeno: 27.04.2024. 08:46

Zadnja izmjena: 27.04.2024. 08:46

Foto: Lidija Filipović

Bageri na terenu, iskopan dio nogostupa, pripremljene cijevi - počeli su radovi na igradnji turbo rotora u Gojancu - prvom takvom u Varaždinskoj županiji.

Podsjetimo, također se radi o drugom takvom u Republici Hrvatskoj. Radovi izgradnje ovog kružnog toka obuhvatit će modernizaciju javne rasvjete primjenom LED tehnologije, prometnu opremu i signalizaciju, izmještanje i/ili zaštitu postojeće komunalne infrastrukture, zatvoreni sustav oborinske odvodnje te video nadzor. Za izvođenje radova odabrana je tvrtka Colas s vrijednošću ponude od oko 1,25 milijuna eura bez PDV-a.

- Sukladno ugovoru koji je potpisan prije nešto manje od mjesec dana, krenuli su bazni zemljani radovi i izmještanje instalacija na rotoru u Gojancu. Rok za njihov završetak je šest mjeseci, no u dogovoru s izvođačem, planiramo da to dovršiti prije Špancirfesta da spriječimo gužve. Promet za sad teče normalnim tijekom, no u slučaju potrebe, kao što je najavljeno, možda ćemo za mjesec i pol do dva zatvarati Ulicu braće Radić - najavio je Alen Leverić, član Uprave Hrvatskih cesta.

Također, dodaje kako rekonstrukcija drugog raskrižja na obilaznici, onog u Hrašćici, kreće po završetku ovog u Gojancu, odnosno kada će ovaj biti u najmanje 80 posto dovršenosti. 

Komentari