slijede i nova zaposlenja

FOTO Otvorena nova Mobilisisova zgrada u poduzetničkoj zoni Jalkovec

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 23.11.2018. 12:36

Zadnja izmjena: 23.11.2018. 13:42

Foto: Luka Šalamun

Danas se u poduzetničkoj zoni Jalkovec otvorila nova poslovna zgrada tvrtke Mobilisis, a  izgradnjom novog poslovnog prostora i nabavljanjem nove opreme tvrtka bi trebala povećati prihod od prodaje te zaposliti nove ljude.

Ova investicija vrijedna je oko 40 milijuna kuna, a oko 14 milijuna kuna došlo je iz europskih fondova. Prema riječima Krešimira Meštrića, direktora tvrtke, sve je započelo s dobrom idejom trojice entuzijasta u podrumu. - Da bi održali sada taj standard koji smo postavili naši proizvodi moraju ići prema van, kako bi sve to moglo funkcionirati i kako bi našim zaposlenicima povećati i stvoriti bolje materijalne uvjete - rekao je Meštrić.

Da je ovo još jedna važna investicija za varaždinsko gospodarst o potvrdio je i župan Varaždinske županije Radimir Čačić.- Ovo je prvi start -up u Hrvatskoj i najveće privatno povlačanje novca iz kohezijskog fonda i iako si ne možemo pripisati tu zasluge, imaju svu podršku za ubuduće- rekao je župan Čačić.

Otvorenju novog poslovnog pogona prisustvovao je i ministar gospodarstva Darko Horvat koji je ovom prilikom rekao kako je ovo primjer da je u Hrvatskoj moguće biti uspješan poduzetnik te da postoje ljudi koji znaju koristiti sredstva Europske unije. -Ovo je jedan od pokaznih primjera kako u Hrvatskoj treba raditi i graditi i ovo je vjerodostojna analiza onoga što bismo mi u Hrvatskoj željeli i naš je zadatak između ostalog poduzetniku olakšati poslovanje, rasteretiti ga adiminsrativnih i neporeznih opterećenja - rekao je ministar Hovat. 

 

Komentari