radovi u tijeku

Foto - Pogledajte kako napreduju radovi na izgradnji Spinalnog centra u Toplicama

Spinalni centar će biti površine gotovo 7.000 kvadrata, gradi se iznad objekta Terme i s njim će biti funkcionalno povezan, a imat će 80 ležajeva. 

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 23.09.2021. 08:34

Zadnja izmjena: 23.09.2021. 10:57

U Varaždinskim Toplicama u tijeku je izgradnja i opremanje nacionalnog rehabilitacijskog centra za osobe s bolestima i oštećenjima kralježnične moždine Specijalne bolnice Varaždinske Toplice.

Spinalni centar će biti površine gotovo 7.000 kvadrata, gradit će se iznad objekta Terme i s njim će biti funkcionalno povezan, a imat će 80 ležajeva.  U centru će se, uz stacionarne krevete, polikliniku, prostore za fizikalnu terapiju, centralnu praonicu rublja i druge sadržaje, nalaziti i apartmani za prilagodbu na samostalan život nakon rehabilitacije. 

Ukupna vrijednost projekta prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava je nešto preko 107 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva osigurana iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 83 milijuna kuna. Međutim, nakon provedenih postupaka javne nabave za radove i nadzore, vrijednost ulaganja iznosi 112 milijuna kuna. Uz prethodno navedeno, financiranje projekta osigurano je i iz državnog proračuna RH putem Ministarstva zdravstva u iznosu od 24 milijuna kuna. 

Komentari