'stopostotna šteta'

Foto - Pogledajte veliku štetu u Velikom Bukovcu koju je uzrokovala jučerašnja tuča

"Tuča je došla naglo, bila je promjera teniske loptice, pa čak i deblje. Tuklo je dobrih 15 minuta i to je bilo kao da su bombe padale", rekao je mještanin Darko Mađarić...
Objavljeno: 26.05.2022. 10:52

Zadnja izmjena: 26.05.2022. 10:54

Foto: Luka Šalamun

Snažna tuča i grmljavinsko nevrijeme koje je jučer popodne pogodilo Varaždinsku županiju nanijelo je velike štete u Općini Veliki Bukovec koja je inače poznata po cvjećarskoj proizvodnji.

Djelomično je uništila plastenike, staklenici su u potpunosti razbijeni, a šteta je nastala i na automobilima i krovovima kuća i građevina na području Velikog Bukovca. Općinu su danas obišli načelnik Franjo Vrbanić, župan Anđelko Stričak i ministrica Marija Vučković. Šteta nastala uslijed tuče je, prema riječima mještana i vlasnika OPG-a Darka Mađarića, stotpostotna.

- Tuča je došla naglo, bila je promjera teniske loptice, pa čak i deblje. Tuklo je dobrih 15 minuta i to je bilo kao da su bombe padale. Šteta je stopostotna, doslovno nema ni jednog cijelog stakla na plastenicima, sve je probušeno, pa čak i stakla na kombniju koji nije bio u garaži. Mi od toga živimo, sve nam je stradalo i ne znamo kako dalje - rekao je Mađarić.

Komentari