ZAVRŠNA KONFERENCIJA

Foto - Dnevna bolnica u punom pogonu, Poljak: 'Nemjerljiv je doprinos Vlade i Županije'

Objavljeno: 27.11.2023. 12:40

Zadnja izmjena: 27.11.2023. 12:45

Foto: Ivana Bertović

U Općoj bolnici Varaždin održana je završna konferencija za 'Projekt izgradnje dnevne bolnice/jednodnevne kirurgije'.

Ovim projektom osigurava se podizanje kvalitete zdravstvene njege i skrbi pacijenata te liječenje najsuvremenijim metodama i to će utjecati na smanjenje listi čekanja i broja dana hospitalizacije. Dnevna bolnica/jednodnevna kirurgija nalazi se u povezanom jedinstvenom objektu s objedinjenim hitnim bolničkim prijemom. Ukupna vrijednost projekta je oko 7,5 milijuna, a iznos koji sufinancira EU je oko 6,6 milijuna eura. 

- Nemjerljiv je značaj ovih ulaganja od strane Ministarstva i županije te od strane Vlade RH u zdravstveni sustav Varaždinske županije. Više od 7,5 milijuna eura uloženo je u Dnevnu bolnicu i jednodnevnu kirurgiju. To je sufinancirano sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja te Varaždinske županije, a u ovoj tendenciji nacionalne politike i optimizacije zdravstvenog sustava povećanje kapaciteta dnevne bolnice doprinosi boljoj skrbi pacijenata – rekao je ravnatelj OB Varaždin Damir Poljak.

'Spremno smo dočekali reformu'

Pročelnica UO za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić složila se kako ovaj projekt omogućuje bolju i kvalitetniju zdravstvenu skrb.

- Ovaj projekt omogućio je i kraće liječenje jer dnevna bolnica znači kraći ostanak u bolnici, kraći izostanak s posla ili škole. Važno je za napomenuti da je Varaždinska županija dočekala spremno reformu zdravstva, to nije smo ovaj projekt, krenuli smo već s tri projekta ukupne vrijednosti nešto više od 1,5 milijuna kuna koji se odnose na promociju zdravlja i prevenciju bolesti – zaključila je.

Komentari