projekt 'LORI'

Foto - Posjet u Norvešku, STEM Centar u Ludbregu opremit će se Newton sobama

Grad Ludbreg

Objavljeno: 30.05.2023. 10:26

Zadnja izmjena: 30.05.2023. 10:42

U sklopu projekta LORI partneri su prvi put sudjelovali na studijskom putovanju u središte norveške partnerske organizacije First Scandinavia – Bodø.

Cilj studijskog posjeta bila je razmjena znanja i iskustva s norveškim partnerom u vezi implementacije koncepta Newton soba u Regionalni STEM centar, prijenos znanja s norveškim školama i Newton učiteljima koji već dugi niz godina rade u Newton sobama.

Predstavnici Grada Ludbrega, kao nositelja projekta, održali su radni sastanak oko opremanja budućeg STEM centra te su im prezentirani i drugi moduli koji se u Newton sobama mogu izvoditi.

Grad Ludbreg ovaj projekt provodi u suradnji s Osnovnom školom Ludbreg, Osnovnom školom Veliki Bukovec, Osnovnom školom Sveti Đurđ, Varaždinskom županijom, udrugom First Scandinavia i Međimurskim Veleučilištem u Čakovcu. Naglasak projekta je na obrazovanju te će se njegovom realizacijom aktivirati ludbreški stari mlin koji će tako postati STEM centar.

Grad Ludbreg i partneri kroz ovaj projekt pružit će podršku poboljšanju i unapređenju STEM vještina učitelja, odgojno obrazovnih radnika i učenika osnovnih škola i uspostavit će LORI, tj. moderni Regionalni znanstveni centar za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje za STEM aktivnosti.

Komentari