Uskoro i u cijelom gradu

FOTO: Kod placa u Varaždinu postavljena prva tabla s fotografijom osobe s invaliditetom

Objavljeno: 13.02.2019. 10:51

Zadnja izmjena: 13.02.2019. 11:01

Foto: Dario Jurčević

Danas je ispred Gradske tržnice u Varaždinu prikazana i postavljena prva tabla s fotografijama osoba s invaliditetom, Draženke Đurđević i Srećka Lazara koji su korisnici doma socijalne skrbi za starije i nemoćne osobe Varaždin.

Grad Varaždin priključio se u prosincu prošle godine mnogim hrvatskim gradovima u kampanji „Želiš li se mijenjati za mjesto?“ po uzoru na splitsku komunalnu tvrtku Split Parking.  Kako kaže predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan, ono što je ponaklo da se s ovim krene je pitanje inkluzivnosti osoba s invaliditetom: "o njima se priča kada obilježavamo njihov dan, a mislim da je upravo mobilnost jedan od preduvjeta kada govorimo o inkluzivnosti osoba s invaliditedom". Također, dodao je:

- Na ovaj način želimo i skrenuti pažnju na sve građane, barem onaj manji dio njih koji nažalost prilikom parkiranja ne razmišljaju da osobama za koja su ta mjesta namijenjena zapravo poprilično otežavaju njihov život. - rekao je Habijan. Nakon toga je još apelirao na sve građane da dojavljuju one koje zloupotrebljavaju takva mjesta.

- Postavit ćemo table po cijelom gradu. Danas ćemo postaviti njih 10, a unutar mjesec dana na svim lokacijama po gradu, te se nadamo da će te table utjecati na svijest građana koji parkiraju na mjesta koja nisu namijenjena za njih - kazao je direktor Crtorada Tomo Ježovita.

 

Komentari