'CUC2022'

Foto - Predavači iz Druge gimnazije Varaždin sudjelovali na konferenciji u Šibeniku

Objavljeno: 27.10.2022. 19:01

Zadnja izmjena: 27.10.2022. 19:01

U Šibeniku su danas u sklopu Carnetove konferencije sudjelovali predavači iz Druge gimnazije Varaždin - Davorin Grabar i Bojan Bembić s temom "SQLite3 baza podataka i Pyton GUI u Replit online okruženju".

Inače, CARNET-ova konferencija "CUC2022: Otvaranje u zatvorenom svijetu: postdigitalna znanost i obrazovanje" održava se od 26. do 28. listopada u Konvencijskom centru Šibenik u Amadria Parku, a kroz plenarna predavanja, panele i radionice stavit će se naglasak na pitanja otvorenosti, pristupa, povezanosti, umjetne inteligencije i identiteta u znanosti, obrazovanju i javnim politikama. Konferenciji su jučer, među ostalima uzvanicima, nazočili ministar Radovan Fuchs, državni tajnik Bernard Gršić i ravnatelj CARNET-a Hrvoje Puljiz.

- Važnost digitalizacije obrazovanja, informatičke pismenosti i stručnog usavršavanja kroz cjeloživotno obrazovanje u današnje vrijeme je više nego izražena i nužna. Biti u korak s vremenom te dati najbolje za učinkovito učenje i poučavanje naših najmlađih danas su na Carnetovoj konferenciji dokazali i predavači iz Druge gimnazije Varaždin. Radionica na kojoj se tražilo mjesto više odličan je prikaz IT razvoja u školskoj praksti što je i cilj ovogodišnje konferencije naziva "OPENING UP IN A CLOSED WORLD" - navode iz Druge gimnazije Varaždin.

Komentari