sastanak

Foto - Predsjednik Milanović primio izaslanstvo Europskog talent centra iz Varaždina

Objavljeno: 27.04.2022. 09:03

Zadnja izmjena: 27.04.2022. 09:23

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je jučer u Uredu predsjednika Republike predstavnike Europskog talent centra Hrvatska, voditelja programa Miroslava Huđeka sa suradnicima.

Oni su mu prezentirali svoj put osnivanja, svoj trenutni rad te ga informirali o tematskoj međunarodnoj konferenciji o radu s visokomotiviranim i talentiranim učenicima, održanoj 22. travnja ove godine.

Inače, Europski Talent Centar zamišljen je kao centar koji okuplja, koordinira i potiče rad institucija s darovitim učenicima, a u cijelom svijetu takvih centara ima 25. Dodali su i da su krajem 2020. Centri izvrsnosti Varaždinske županije postali jedini institucionalni član organizacije Svjetskog vijeća za darovitu i talentiranu djecu iz Hrvatske.

Osim voditelja ETC-a Hrvatska Miroslava Huđeka, na sastanku s predsjednikom bili su i zamjenik voditelja za međunarodnu suradnju i znanstveni rad Robert Kelemen, pomoćnica voditelja za operativne programe Sanja Herceg i pomoćnica voditelja za znanstveni i stručni razvoj Snježana Pejnović. Uz predsjednika bila je savjetnica Predsjednika Republike za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

Komentari