potrebno vozilo

FOTO: Predstavljen novi kamion s ljestvama: Jedan je od najboljih i najmodernijih u Hrvatskoj

Grad Varaždin i Javna vatrogasna postrojba Grada Varaždina predstavili su danas javnosti novi vatrogasni kamion s ljestvama vrijedan 6,5 milijuna kuna.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.12.2020. 12:19

Zadnja izmjena: 17.12.2020. 12:30

Foto: Dino Možek

Grad Varaždin i Javna vatrogasna postrojba Grada Varaždina predstavili su danas javnosti novi vatrogasni kamion s ljestvama vrijedan 6,5 milijuna kuna.

Kamion je, poručili su na današnjem predstavljanju, jedan od najmodernijih i najboljih te vrste u Hrvatskoj, a uz njega predstavljena su i blagoslovljena i druga nova vatrogasna vozila Javne vatrogasne postrojbe. - Trebalo je 10 godina napora da se na neki način stvore uvjeti da bi danas mogli upriličiti predaju ovog vozila. Ovo je prijeko potrebno svakoj sredini koja ima visoke objekte. Nadam se da neće biti velike potrebe za njom - rekao je zapovjednik JVP-a Varaždin Ivica Labaš.

Prema riječima gradonačelnika Ivana Čehoka, gradska vlast svjesna je činjenice da vatrogasci moraju biti dobro opremljeni. - Uz ova vozila koja vidite, država bi trebala dati još dva vozila, a jedno vozila nabavlja gradska vatrogasna zajednica. Ne daj Bože da sam se dogodi ono što se dogodilo u Zagrebu, prema tome, moramo biti spremni i ako gledamo po broju stanovnika, nitko nema takav vozni park u Hrvatskoj - rekao je Čehok i dodao kako se preko ITU mehanizma planira prijaviti novi vatrogasni centar. 

Inače, ako ste zainteresirani, novi kamion možete pogledati u petak i subotu od 10 do 14 sati na Kapucinskom trgu. 

 

Komentari