predstavljena akcija

Foto - Motociklisti mogu obaviti besplatni tehnički pregled vozila, evo do kada

Objavljeno: 25.04.2022. 11:18

Zadnja izmjena: 25.04.2022. 11:19

Danas je, u organizaciji Autoservisnog centra i Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije, predstavljena akcija "Dani tehničke ispravnosti vozila - motocikli i mopedi".

Tehnička ispravnost vozila jedan je od ključnih čimbenika sigurnosti prometa. Vozači mogu sa svojim motociklima pristupiti besplatnoj kontroli tehničke ispravnosti u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled u Hrvatskoj. Predstavljanju je prisustvovala zamjenica župana Silvija Zagorec, predsjednik Savjeta za sigurnost prometa na cestama Zvonimir Sabati, načelnik PU Varaždinske Predrag Benčić te predstavnik Autoservisnog centra Damir Lončarić, a tom su prilikom podijeljeni prigodni letci.

- Dolaskom toplijeg vremena, u prometu se povećava broj motocikala i mopeda, a tehnička ispravnost vozila jedan je od ključnih čimbenika sigurnosti cestovnog prometa. Za siguran su promet važna tri faktora: vozač, ispravno vozilo i kvalitetna cesta. Upravo će vozači motocikala i mopeda u narednim danima moći provjeriti ispravnost vozila te ih pozivam da to i učine - rekla je Zagorec.

U 2021. godini 44 stradavanja vozača

Akcija je traje od danas do 30. travnja, a kako je rečeno, njome se želi potaknuti vozače, posebice mlade, da shvate važnost ispravnosti vozila te ukazati na važnost zaštitne opreme, ali i odgovorno ponašanje u prometu.

- Cilj letka kojeg smo danas prezentirali je skrenuti pozornost sudionicima u prometu, posebice vozačima motornih vozila na opasnost korištenja mobitela i drugih prekršaja. U 2021. godini zabilježena su 44 stradavanja motociklista, od kojih je bilo 28 stradavanja moticikala te 16 stradavanja vozača mopeda, a od tog je ukupnog broja jedna osoba smrtno stradala. Imamo dobru suradnju s moto udrugama i policijom, a nadam se da ćemo ovom aktivnošću doprinjeti manjem broju stradalih - rekao je Benčić.

Komentari