nova oprema

Foto - Predstavljeno novo vozilo hitne pomoći za masovne nesreće, treće takvo u Hrvatskoj

Kako je rekao ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Mladen Smoljanec, vozilo je već otprije u vlasništvu Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, a opremljeno je s 15 dugih dasaka, rasklopnih dasaka, vakuum madraca, boca s kisikom, Schanzovim ovratnicima i sličnom potrebnom opremom...
Objavljeno: 22.11.2022. 12:39

Zadnja izmjena: 22.11.2022. 12:42

Foto: Iva Habulan Šavor

Danas je u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije održano predstavljanje vozila opremljenog za velike i masovne nesreće. 

Kako je rekao ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Mladen Smoljanec, vozilo je već otprije u vlasništvu Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, a opremljeno je s 15 dugih dasaka, rasklopnih dasaka, vakuum madraca, boca s kisikom, Schanzovim ovratnicima i sličnom potrebnom opremom.

- U sebi ima 15 kompleta za zaštitu spasitelja te opremu za 20 politrauma i trauma koje se mogu zbrinuti prije dolaska kola hitne pomoći, što znači da intervencija može biti sveobuhvatna. Imali smo turbulentnu godinu koja nam je pokazala da je takvo vozilo neophodno - rekao je Smoljanec.

'Treće takvo u Hrvatskoj'

Zamjenica župana Silvija Zagorec dodala je kako je ovo treće takvo vozilo u Hrvatskoj.

- Svi se još sjećamo teške prometne nesreće na autocesti gdje je stradalo 12 osoba, no s druge strane, tada smo dokazali spremnost našeg tima. Ipak, potrebna je i dobra oprema. To je takvo treće vozilo u Republici Hrvatskoj, a iskreno se nadam da će se to vozilo koristiti samo za vježbe operativnih snaga - rekla je Zagorec.

'Na korist svih stanovnika županije'

Vozilo je opremljeno opremom čija je vrijednost 230.000 kuna, a koju je donirala tvrtka Calzedonia Hrvatska.

- Ovo je samo nastavak uspješne suradnje s Nastavnim zavodom za hitnu medicinu koji je izazvan vrlo uspješnim djelovanjem. Nastojimo uvijek pomoći i donirati jer znamo da će to biti na korist čitave Varaždinske županije, naših zaposlenika i njihovih obitelji - rekao je Dubravko Hoić, predstavnik Calzedonie.

Komentari