zavirite u fotogaleriju

FOTO Prof. Živko Skuhala 30 je godina radio i ulagao trud, a sada otvorio Muzej oldtimera i stare tehnike

Danas je u Ulici Otona Župančića 4 bit će otvoren Muzej oldtimera i stare tehnike vlasnika prof. Živka Skuhala, a otvorenju muzeja prisustvovao je i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.12.2018. 12:44

Zadnja izmjena: 07.12.2018. 13:30

Foto: Mateja Rak

Danas je u Ulici Otona Župančića 4 otvoren Muzej oldtimera i stare tehnike vlasnika prof. Živka Skuhala, a otvorenju muzeja prisustvovao je i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok.

Akademski slikar  Živko Skuhala poznati je hrvatski kolekcionar i restaurator koji je u proteklih 30 godine prikupio i obnovio velik broj eksponata. Pedesetak motocikla, isto toliko bicikala te različitih mašina i uređaja izloženo je u privatnom prostoru i od sada dostupno javnosti. 

- Ja bi jako htio da ovaj muzej opstane jer inače moj 30-godišnji rad i trud nemaju smisla. Ono što moj muzej razlikuje od drugih je zbirka tvornice motora Zagreb koja je postojala do 1963 godine i koja je političkom odlukom bila zatvorena - rekao je prof. Skuhala i dodao kako se zbog ovoga muzeja cijela obitelj godinama odricala. Muzej će inače u zimske mjesece biti otvoren od 10-15 sati, a od travnja će radno vrijeme biti dvokratno. 

 

 

Komentari