31 gerontodomaćica

Foto - Projektom 'ZEP II' pomoć gerontodomaćica primilo 215 korisnika

Piše: Iva Habulan

Objavljeno: 27.06.2022. 11:39

Zadnja izmjena: 27.06.2022. 11:40

Društvo Crvenog križa Varaždinske županije danas je održalo završnu konferenciju projekta Zaposli - Educiraj - Pomozi II (ZEP II).

Projekt "Zaposli - Educiraj - Pomozi II" financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2,8 milijuna kuna. U sklopu projekta bila je zaposlena 31 žena te je pružena pomoć u svakodnevnom životu za 215 krajnjih korisnika koji uključuju osobe starije od 65 godina i osobe koje se iz nekog razloga ne mogu samostalno brinuti o sebi.

Provodilo ga je Društvo Crvenog križa Varaždinske županije s partnerima: HZZ Regionalni ured Varaždin, Centar za socijalnu skrb Varaždin, gradovi Novi Marof, Varaždinske Toplice i Ivanec te općine Gornji Kneginec, Visoko, Klenovnik, Maruševec, Sračinec, Breznički Hum i Breznica.

- Projekt je postao dijelom socijalne skrbi. Osim osnovnog cilja projekta istovremeno je omogućena proaktivnija provedba usluga pomoći u kući. Ta pooć u kući je oblik izvaninstitucionalne skrbi gdje je omogućeno starijim i nemoćnim osobama da nisu segregirane i izolirane izvan svoje zajednice već su i dalje dio svoje obitelji, ostaju u svojem susjedstvu, a to su glavni razlozi zbog čega se mnogi od njih teže odlučuju za odlazak u dom - rekla je županijska pročelnica Ljubica Božić te najavila skoru provedbu i treće faze projekta.

Komentari