obilazak radova

Foto - Radovi na obnovi Medicinske škole su u tijeku, evo kako sada izgleda

Postojeća građevina se rekonstruira te se uređuje određeni broj učionica s naglaskom na edukativno-simulacijski prehospitalni i hospitalni dio. Uz postojeću zgradu škole dograđuje se dio u kojem će biti smješteni specijalizirani kabineti za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju te dvorana za djecu sa senzornim poteškoćama, učionice i prateći prostori...
Objavljeno: 31.08.2022. 14:07

Zadnja izmjena: 02.09.2022. 12:13

Foto: Iva Habulan

Radove na budućem Regionalnom centru kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin ukupne vrijednosti 100 milijuna kuna danas je, uz ostale, obišao varaždinski župan Anđelko Stričak.

Kako je bilo rečeno, radovi teku u planiranim rokovima, a zahvaljujući ovim radovima, škola će dobiti dodatnih 2.300 kvadrata novog prostora i sadržaje potrebne za obrazovanje i specijalizaciju. Postojeća građevina se rekonstruira te se uređuje određeni broj učionica s naglaskom na edukativno-simulacijski prehospitalni i hospitalni dio. Uz postojeću zgradu škole dograđuje se dio u kojem će biti smješteni specijalizirani kabineti za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju te dvorana za djecu sa senzornim poteškoćama, učionice i prateći prostori. Opremanje objekta koštat će oko 50 milijuna kuna, dok će se dodatnih 48 milijuna kuna utrošiti za takozvani "soft program".

- Na zgradi se polako vide obrisi, na nekim mjestima gotovo i fasada, a cijeli kompleks bit će impozantan. Izgradnjom ovog projekta naše će se obrazovanje i zdravstvo dići na jednu zavidnu razinu. Ovdje ćemo odškolovati buduće djelatnike koji će uz dobiveno znanje moći steći i određene vještine. Zahvaljujući ravnateljici Mirjani Grabar Kruljac i pročelniku Miroslavu Huđeku, nema nijednog dana kašnjenja što se tiče radova, sve se odvija u predviđenim rokovima - rekao je Stričak prilikom obilaska.

Inače, u novom dijelu trenutno su radovi u završnoj fazi - obavljaju se soboslikarski i keramički radovi, dok se u starom dijelu škole tijekom rekonstrukcije javila potreba za dodanim radovima. Kraj radova predviđa se za siječanj iduće godine.

Komentari