mala dvorana

Foto - 'RODE' pripremile Arenu za prihvat izbjeglica, pogledajte kako izgleda

S provođenjem konkretnih operativnih aktivnosti započelo se 8. ožujka na opremanju i formiranju "Prihvatnog centra za izbjeglice" u Maloj dvorani Arene Varaždin...
Objavljeno: 09.03.2022. 08:29

Zadnja izmjena: 09.03.2022. 08:29

Udruga Specijalne jedinice policije, policijske uprave varaždinske "RODA", stavila je na raspolaganje resurse Civilnoj zaštiti Varaždinske županije i Grada Varaždina u svrhu zbrinjavanja izbjeglica iz ratom zahvaćene Ukrajine.

S provođenjem konkretnih operativnih aktivnosti započelo se 8. ožujka na opremanju i formiranju "Prihvatnog centra za izbjeglice" u Maloj dvorani Arene Varaždin. Zbog ukazane potrebe, isti se dan u 19 sati kod Arene Varaždin okupilo 15 ratnih pripadnika "RODA" koji su uz pomoć svojih kolega PUMA, TIGROVA i 104. brigade ZNG prionuli istovaru prispjele opreme iz centralnog skladišta Civilne zaštite Republike Hrvatske.

Ratni pripadnici specijalne policije i garde prilagođavaju se novonastaloj situaciji te u novoformiranom prihvatnom centru postavljaju i opremaju 200 ležajeva kako bi spremni dočekali nadolazeće izbjeglice iz Ukrajine. Uz ove aktivnosti uspostavljeno je i stalno dežurstvo ratnih pripadnika "RODA" i njihovih kolega iz ratnih gardijskih postrojbi u cilju pružanja svekolike pomoći napaćenom ukrajinskom narodu koji će svoje sigurno utočište naći u gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji.

Komentari