33. obljetnica

Foto - Stričak objavio svoje fotografije iz arhive: 'Drage Rode, sretan nam naš dan!'

Pripadnici "Roda" dali su veliki doprinos u oslobađanju gotovo svih okupiranih dijelova Hrvatske u Domovinskom ratu. Tijekom rata je, život izgubilo 11 policajaca specijalaca, a njih više od 50 je bilo što teže, što lakše ranjeno. Kroz Specijalnu jedinicu "Rode" ukupno je prošlo 511 pripadnika...
Objavljeno: 18.03.2024. 19:10

Zadnja izmjena: 18.03.2024. 19:12

Foto: Facebook (Anđelko Stričak)

Na današnji dan 1991. godine osnovana je Specijalna jedinica policije PU varaždinske "Roda", a povodom 33. obljetnice osnutka župan Anđelko Stričak, ujedno i pripadnik "Roda" uz fotografije iz vlastite arhive čestitao im je njihov dan.

Inače, pripadnici "Roda" dali su veliki doprinos u oslobađanju gotovo svih okupiranih dijelova Hrvatske u Domovinskom ratu. Tijekom rata je, život izgubilo 11 policajaca specijalaca, a njih više od 50 je bilo što teže, što lakše ranjeno. Kroz Specijalnu jedinicu "Rode" ukupno je prošlo 511 pripadnika. 

- Na današnji dan, 18. ožujka 1991. godine, osnovana je Specijalna jedinica policije Policijske uprave Varaždin - Rode. Ako bih opet prolazio kroz "bljeskovite" i "olujne" dane, volio bih da to bude s vama. Dragi prijatelji, ratni pripadnici SJP "Roda", sretan nam naš dan! - čestitao je kratko Stričak u obajvi na društvenim mrežama uz fotografije koje prenosimo u nastavku.

Komentari