varaždinsko kazalište

Foto - Strojarska i prometna škola Varaždin proslavila 30. obljetnicu osnutka

Objavljeno: 27.04.2022. 13:30

Zadnja izmjena: 27.04.2022. 13:30

Foto: Luka Šalamun

Strojarska i prometna škola Varaždin danas je u Hrvatskom narodnom kazalištu obilježila 30. obljetnicu osnutka, prilikom čega je ravnateljica Snježana Klarić najavila novi centar izvrsnosti, kao i buduće nove smjerove obrazovanja na školi.

Ravnateljica je tom prilikom pohvalila suradnju s Varaždinskom županijom te dodala kako su započeli dogovore i planiranje rekonstrukcije djela škole koji bi se koristio za praktikume za prometna zanimanja. Dodala je i kako bi se tamo održavale i vježbe za buduća zanimanja za koja se trenutno pišu kvalifikacije. 

- Jako su nas razveselili u Županiji viješću da smo sljedeći na redu za Centar izvrsnosti iz prometa. Sektor prometa od samog je osnutka izuzetno uspješan te smo zadnjih 15-ak godina državni prvaci, a naši su djelatnici prepoznali potrebu te sudjeluju u izradi novih strukovnih kurikuluma u okviru modernizacije strukovnog obrazovanja - rekla je ravnateljica.

'Transformacija u modernu ustanovu'

Zamjenica župana Sivija Zagorec je dodala kako je Strojarska škola nositelj Centra izvrsnosti iz strojarstva.

- Cilj u obrazovanju Varaždinske županije stvaranje sustava jednakih šansi. Drago mi je da se škola transformirala u modernu srednjoškolsku ustanovu prateći potrebe i tržište rada. Kontinuiranim ulaganjem u centre izvrsnosti omogućujemo svim učenicima istraživački pristup i timski rad te rad u vrhunski moderno opremljenim laboratorijima, što je garancija za brojna odličja na natjecanjima - rekla je.

'Škola se istaknula kao vodeća u strukama'

Predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan čestitala je tom prilikom Strojarskoj i prometnoj školi od strane gradonačelnika i Gradskog vijeća.

- Zaista je vrijedno da se okupimo te da čestitamo i ravnateljici Klarić, svim djelatnicima, učenicima na njihovim dosadašnjim rezultatima i uspjesima. Svjesni smo i da smo i u županiji i gradu vodeći po pitanju obrazovanja. Strojarska i prometna škola se također istaknula na lokalnoj, nacionalnoj pa čak i međunarodnoj razini kao vodeća u svojim strukama, posebice prometa i razvoju novih tehnologija - zaključila je Grđan.

Komentari