atraktivni bolidi

Foto - Studenti s tri kontinenta predstavljaju svoje 'jurilice' u Novom Marofu

Objavljeno: 23.08.2022. 20:41

Zadnja izmjena: 23.08.2022. 20:42

Foto: Luka Šalamun

Na karting stazi "St Rauš" u Novom Marofu danas je počelo sportsko-edukativno događanje "Rimac Group Formula Student Alpe Adria 2022", koje će se održavati sve do nedjelje, 28. kolovoza.

U događaju čiji je generalni pokrovitelj Rimac Group sudjeluje ukupno 36 timova studenata koji će predstaviti bolide koje su izradili na svojim sveučilištima, a među njima su i tri tima iz Hrvatske. Ocjenjivat će ih 100-tinjak stručnjaka iz vrha automobilske industrije i Formule 1. Uz izloženu popularnu Rimčevu Neveru, za posjetitelje su posebno atraktivne discipline ubrzanje, osmica, sprint utrka i utrka izdržljivosti koje će se održavati od petka do nedjelje, od 26. do 28. kolovoza. 

- Čestitam svima da su nakon prošlogodišnje prve ovakve manifestacije dobili službenu Alpe Adria Formula Student Kup. Organizacija je odlična, sudjeluje 36 timova iz cijelog svijeta, što je odlična promocija i za Hrvatsku, ali i za Novi Marof. Sve su to mladi ljudi koji su ovdje došli predstaviti svoje bolide, svoje vještine i nadamo se da bude ih poslužila i vremenska prognoza - rekao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač povodom otvorenja.

Organizator događanja, uz varaždinsku udrugu FSAA i Grad Novi Marof, je i Varaždinska županija, ispred koje je Mladen Jakopović dodao kako je riječ o odličnoj promociji Varaždinske županije i turizma budući da sudionici ovog atraktivnog događaja ostvaruju i noćenja. 

Komentari