'subota za slobodu'

Foto - Tko je od poznatih Varaždinaca bio na okupljanju 'Subota za Slobodu'

Objavljeno: 07.05.2022. 12:44

Zadnja izmjena: 07.05.2022. 12:45

Na Starom je gradu danas, uz okupljanje "Hod za život" održan i kontraprosvjed "Subota za slobodu", punog naziva "Slanje poruke tolerancije, ravnopravnosti, poštivanja ženskih prava i ljudskih sloboda".

"Subotu za slobodu" organizirala je Udruga mladih V.U.K. na prostoru Šetališta Josipa Jurja Strossmayera, a javno je okupljanje započelo u isto vrijeme kao i "Hod za život". Kako su ranije najavili organizatori "Subote" na svojim društvenim mrežama, "ovo je prvo ovakvo okupljanje za slobodu, za ženska prava".

- Pobačaj mora ostati legalan, dostupan i besplatan. Jedino rješenje jesu edukacija, dostupnost kontracepcije te otvoren i pozitivan odnos prema ljudskoj spolnosti. To je zadatak i društva i obitelji. Brigu za život imamo prilike pokazati u tisućama slučajeva nakon rođenja djeteta, a opet u tome ne uspijevamo. Pod krinkom "brige za život" na mala vrata želi se progurati jednoumlje i kontrola privatnog života građana - naveli su iz platforme Budimo grad koji su pozvali građane na ovo okupljanje.

Komentari