evo detalja

Foto - Tijekom Špancirfesta policija provela niz preventivnih aktivnosti

Objavljeno: 28.08.2023. 08:45

Zadnja izmjena: 28.08.2023. 09:36

Foto: Policijska uprava varaždinska

Za vrijeme održavanja Špancirfesta, Policijski službenici Policijske uprave varaždinske provodili su preventivne aktivnosti.  

U vremenu od 18. do 27. kolovoza 2023. godine u Varaždinu se održao tradicionalni festival uličnih šetača, pod nazivom "Špancirfest". Za vrijeme održavanja Špancirfesta, Policijski službenici Policijske uprave varaždinske provodili su niz preventivnih aktivnosti.

Na mobilnom prevencijskom policijskom informativnom punktu smještenom u Ulici Ankice Opolski, policijski su službenici od petka 18. do nedjelje, 20. te u nedjelju 27. kolovoza u Ulici Ankice Opolski, građanima su davali sigurnosne savjete i preporuke vezane uz samozaštitu te dijelili preventivno edukativne tiskane materijale: letke i brošure, dok su djeca razgledavala izloženo mobilno prevencijsko vozilo.

U srijedu, 23. i četvrtak, 24. kolovoza u Habdelićevoj ulici na prostoru Parka kreative u Habdelićevoj ulici, Parku kreative, policijski su službenici u suradnji sa Lanom Račić, vlasnicom tvrtke Trafiki iz Zagreba koja se bavi promicanjem prometne kulture, održali dvije prometne radionice pod nazivom Prometna učilica i Prometnjak.

Radionice su okupile stotinjak djece vrtićkog uzrasta iz triju varaždinskih dječjih vrtića, koja su kroz zabavu i igru proširila svoje znanje o prometu te se upoznala s odgovornim ponašanjem bilo da su pješaci ili biciklisti u prometu na cestama.

Komentari