Drone Pilot Academy

Foto - U Črešnjevu započela petodnevna edukacija za pilote dronova

Polaznici će kroz teorijska znanja, praktične vježbe i rad s iskusnim instruktorima biti osposobljeni za samostalno upravljanje bespilotnim letjelicama...
Objavljeno: 30.08.2021. 11:53

Zadnja izmjena: 30.08.2021. 12:25

Foto: Luka Šalamun

Na sportskom igralištu u Črešnjevu danas je započela edukacija za pilote dronova pod nazivom Drone Pilot Academy, na kojoj je, između ostalog, održana demonstracija upravljanja i leta dronova.

Prva edukacija u sklopu Drone Pilot Academy održavat će se od danas do 3. rujna, a polaznici će kroz teorijska znanja, praktične vježbe i rad s iskusnim instruktorima biti osposobljeni za samostalno upravljanje bespilotnim letjelicama. Organizatori edukacije su Fakultet organizacije i informatike (FOI), Varaždinska županija i Javna ustanova "Europski talent centar Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije" ustanova za obrazovanje odraslih, a projekt podupiru Elektrostrojarska škola Varaždin, Orqa d.o.o., Looma, Limitless Design, Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo, AVITEH Audio Video Tehnologije d.o.o. i Euroherc d.d.

Varaždinska županija poduprijela je ovaj projekt sa 350 tisuća kuna. - Najvažnije ulaganje u 21. stoljeću je upravo ulaganje u znanje, a možemo konstatirati kako je Varaždinska županija uistinu županija znanja. Ponosni smo što danas imamo priliku vidjeti naših 14 polaznika koji će steči znanja, vještine i kompetencije za upravljanje dronovima u skladu sa zakonskim regulativama. Ovo je još jedan nivo dizanja cijeloživotnog obrazovanja - rekla je zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec.

U Črešnjevu je također održana dodjela ugovora o financijskim sredstvima načelniku Općine Beretinec Nikoli Žgancu za kompletnu infrastrukturu potrebnu polaznicima kako bi odradili kvalitetnu edukaciju.

Komentari